At turen til øya Bolga krever en ca. 25 minutters båttur fra kommunesenteret Ørnes eller reise med hurtigbåten, stopper på ingen måte den nye typen turister. Menneskene som oppsøker vakker, urørt nordnorsk natur, er ute etter å oppleve - ikke bare se på. For helgelandskysten er et vakkert, vilt og eksotisk alternativ til mer kjente og adskillig mer besøkte Lofoten.fortellfortell oppdrag for Svartisen VVS på Bolga

Foto: Svartisen VVS hjelper til når Bolga Brygge gjør seg klar til å ta imot turister.

- Som rørleggere, merker vi godt den økte satsningen på turisme i kommunen. For vår kunde, Bolga Brygge, har vi i vår bygget om VVS-anlegget på den gamle helsestasjonen. Det er ikke store ombygginger som er gjort, men bygget kan nå brukes til overnatting for dem som skal jobbe på Bolga Brygge fremover, forteller daglig leder Stig Einar Mork i rørleggerbedriften Svartisen VVS.

Han legger til at dette er en midlertidig løsning, og at også større leiligheter etter hvert skal bygges til de nye arbeidstakerne som flytter til Bolga.

Egen rørleggerbåt

 

Flere ganger i uken tar Stig rørleggerverktøy og VVS-utstyr med seg i sin 24 fots “rørleggerbåt” for å hjelpe kundene på øyene i Meløy med små og store rørleggeroppdrag. Eier og driver av Bolga Brygge er fast kunde hos Svartisen VVS.

Rørleggerbedriften har vokst år for år etter etableringen i 2013. Daglig leder Stig har også gjort seg bemerket som årets gründer, utnevnt av næringsforeningen i Meløy våren 2018.

Både rorbuanlegget til Bolga Brygge med 62 sengeplasser i rorbuer og leiligheter og kroa med 360 graders havutsikt krever jevnlig tilsyn av en rørlegger. Eierne av Bolga Brygge vektlegger gode og driftssikre løsninger som gir kundene et godt opphold. VVS-utstyret er viktig for opplevelsen til turistene, understreker Stig.Rorbuene på Bolga Brygge var fullbooket for lenge siden, og det nok ikke ledige plasser å oppdrive før til høsten.

Kritthvite strender

En vandring på den 2,4 kvadratkilometer store øya har mye å by på. Her finner vi kritthvite strender, grønne enger, klippfiskberg med egen “Ruggestein”. Du finner også “Bolgbørra”, hvor liten og stor kan gå tvers gjennom fjellet. Kilometervis med godt oppmerkede turstier gir både fastboende og øyas besøkende gode opplevelser.

Rundt Bolga er det klart og fiskerikt hav med holmer og skjær så langt øyet kan se. Utsikten er slående vakker, og du kan blant annet se til øyene Lovund, Hestmannen, Rødøyløva, Kunna og Fugløya.

Vinterturisme

Nå står også Bolga Brygge i startgropen for helårsdrift og vinterturisme. Stadig flere ønsker å oppleve mørketiden med sin fargesprakende start og slutt på dagen. Det spektakulære nordlyset får du også i rikt monn på Bolga. Bolga er vakker hele året gjennom, ikke bare i juni, juli og august. Det gir nye muligheter for øya og regionen.De som kommer til Helgeland og Bolga vil ha opplevelser. De vil fiske, gå tur og de vil spise og sove godt. Og de setter pris på god standard og god kvalitet på bad og kjøkken. Tiden da turistene ble tilbudt utedo og kummerlige boforhold er definitivt over!

Svartisen VVS takker Bolga Brygge for oppdraget.

VI KAN LAGE ARTIKLER SOM DENNE FOR DIN BEDRIFT