fortellfortell fikk oppdraget om å fortelle om erfaringene Eurotherm Norge har gjort etter et halvt års drift. 

fortellfortell fikk oppdraget med å fortelle om Eurotherm Norge sin etablering i Norge, fortalt av Morten Dahllen og Vidar Haddeland.

Både rørleggerbedrifter og gulventreprenører har tatt godt imot daglig leder Morten Dalen og selskapet han leder, Eurotherm Norge. Vidar Haddeland er ny salger som starter i august.

Både rørleggerbedrifter og gulventreprenører har tatt godt imot daglig leder Morten Dalen og selskapet han leder, Eurotherm Norge. Syv måneder etter oppstarten er Eurotherm Norge i skarp rute med målsetningene. Mange spennende byggeprosjekter med gulvvarme og trinnlyd er igangsatt, og i august styrker Morten laget med ny fagmann, Vidar Haddeland.

- Vi får svært hyggelige og gode tilbakemeldinger på løsningene våre for gulvvarme, trinnlyd og tilhørende byggematerialer. Vi har nådd målsetningene våre så langt, og er i skarp rute for 2018 med enda flere kunder og prosjekter enn budsjettert. Ordrereserven er også gledelig stor, forteller Morten Dalen i Eurotherm Norge.


Kort leveringstid

I tillegg til den høye kvaliteten på produktene, er det er særlig den korte leveringstiden fra lageret i Arendal som kundene mener er en av de fremste fordelene med produktene fra Eurotherm. I Arendal har Eurotherm Norge bygget opp et lager med over 150 palleplasser med varer, alt etter hvilke prosjekter som til enhver tid pågår.

- I tillegg har vi tilgang på å leie mer lagerplass, om vi trenger det. Leveransene til prosjekter går direkte til byggeplass fra fabrikkene i Italia og Tyskland og er ikke innom vårt lager i Arendal. Kundene gir oss gode skussmål på at dette fungerer godt. De raske leveransene kan vi takke samarbeidet med vår eksepsjonelt fremoverlente transportør, DSV, for. Vi har også fått en egen bil for ekspressleveringer til Sørlandet og det sentrale Østlandsområdet. Himlingene vi leverer er prefabrikkerte og leveres skreddersydd til hvert enkelt prosjekt, forteller Morten Dalen.

Øker staben til tre

 

I oppstartfasen har Morten hatt innleid hjelp til å håndtere ordrer, pakke og sende varer, ta i mot varer, og det som hører til. Fra midten av august av økes staben til tre. Da er Vidar Haddeland 37 år, på plass som selger hos Eurotherm. Vidar Haddeland har vært gulvlegger siden 1999 og kan det som er verdt å vite om gulv. Han bor i Arendal med sine tre barn.

Selv om ny kollega snart er på plass, betyr ikke det roligere dager for Morten.

- Min kone, datter, sønn og labrador er alle forberedt på at det fortsatt blir en del jobb fremover for å få bedriften vår opp og stå. Jeg må bare berømme min kone, Siw, for tålmodigheten. Jeg har mye å takke henne for. Hun har vært hjemme og tatt vare på barna, hus og heim, mens jeg har vært på jobb og reist rundt land og strand. - Jeg har aldri vært redd for å ta i et tak, så å få bedriften skikkelig opp og stå skal gå bra. Det er jo så gøy når produktene våre blir så godt mottatt, sier Morten.


Kvalitetsprodukter


Eurotherm ble etablert i 1984 i Italia, så bedriften har lang fartstid i markedet og en markedsandel på 80 % i Italia. Eurotherm Norge har god støtte fra morselskapet. Eurotherm er ISO 9001-sertifisert og produktene er produsert etter ulike ISO-standarder. -

- En unik forsikringsordning for produktfeil gir kundene trygghet for produktkvaliteten i 30 år, forteller Morten.

Eurotherm gjør også prosjektering for kundene, og om ønskelig prosjekteres det i BIM.

 

Prioriterer innovasjon

 

Innovasjon er et prioritert område i selskapet, og det er kort vei fra idé til testing ved det anerkjente tekniske universitetet i Padova, Italia.Hele 21 000 doktorgradsstudenter er tilknyttet dette universitetet. Produktene testes grundig på universitetet før produksjon og salg i markedet. Et av de nyeste produktene i Norge er himling med både kjøl og varme som er et spennende produkt som Eurotherm er alene om å levere i Norge. Denne typen himling har vært på markedet i Europa en stund.

Morten Dalen opplever stor interesse for dette nye produktet.

Miljøfokus

 

Miljø står i høysetet hos Eurotherm. Eurotherm er tilknyttet Q-Rad, som er the Italian Consortium for Manufacturers of Quality Radiant Systems. Produktene er godkjente etter Breeam sine standarder. Eurotherm er også tilknyttet Energy@Home, Green Building Council, Climate House Agency og Eu-ray.

For eksempel er himlingsproduktene 100% resirkulerbare.


Spennende prosjekter


Eurotherm har levert til mange spennende prosjekter, som 11.000 kvm trinnlyd i leilighetsprosjektet Ensjø Torg, midt i hjertet av Oslo.

- Leveransen av 7000 kvm trinnlydsplater i boligkomplekset Rock Garden i Namsos er et annet spennende prosjekt for oss. Her har vi levert 10 mm trinnlydsplater. Dette er et produkt vi er alene om i Norge. Platen vår med festeklips til gulvvarmerør er patentbeskyttet. - Vi har truffet markedet godt med løsningene våre for gulvvarme og trinnlyd, og bygger oss opp sten på sten, avslutter Morten Dalen.

VI KAN LAGE ARTIKLER SOM DENNE FOR DIN BEDRIFT