Vi gratulerer Espen Krossli med ny bedrift, Krossli AS, og takker for at vi har fått lov å følge han på veien med å lansere firmaet. Takk for oppdraget fortellfortell fikk med å lage lanseringsartikkel og å kvalitetssikre nettsidene.


Krossli_as

1. oktober er startdato for konsulentfirmaet Krossli AS. Krossli AS tilbyr rådgivning, ITB-koordinering (Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner) og teknisk bygg- og prosjektledelse. Den nye bedriften tilbyr bistand ved innkjøp til prosjekter, krav- og funksjonsbeskrivelser, hjelp i prøvedriftsperioden og kan ta reklamasjonssaker.

 

Gøy å vite at oppdragene allerede har strømmet inn, og at Krossli AS nå søker etter flere medarbeidere. Spennende å lære om  ITB og hvor smart det er å leie en ITB-koordinator i byggeprosjekter!

 

Artikkelen fortellfortell har levert:

400dpiLogoCropped


Brenner for å samordne de tekniske løsningene i byggeprosjekter 

Etter 25 år i byggebransjen som byggherre, prosjektleder og rådgiver, ser Espen Krossli mulighetene for å kunne leve for og av å samordne de tekniske løsningene i prosjekter bedre. 1. oktober er 47-åringen fra Skien oppe og står med konsulentfirmaet Krossli AS.

Når tekniske systemer står for opp til 30 prosent av de totale byggekostnadene, er potensialet stort for å få bedre og mer lønnsomme prosjekter ved å planlegge og samordne de tekniske installasjonene bedre. Med Oslo og det sentrale østlandsområdet som nedslagsfelt, vil det nye konsulentfirmaet til Espen Krossli tilby et bredt spekter av tekniske tjenester.

Krossli AS tilbyr rådgivning, ITB-koordinering (Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner) og teknisk bygg- og prosjektledelse. Den nye bedriften tilbyr bistand ved innkjøp til prosjekter, krav- og funksjonsbeskrivelser, hjelp i prøvedriftsperioden og kan ta reklamasjonssaker.

Prosjektmenneske

Espen Krossli beskriver seg selv som et prosjektmenneske. Prosjekter har vært hans hverdag i 25 år, og nå ser frem til å kunne fordype seg i den delen av prosjektarbeidet hvor han kan bidra aller mest.

- Det er prosjekter jeg elsker å jobbe med og som inspirerer meg. Kundene mine vil få lavere kostnader og mer lønnsomme prosjekter, og de som eier og skal bruke byggene vil oppleve høyere kvalitet med min kompetanse og erfaring, sier Espen Krossli.

Solid erfaring med prosjekter

Kundene til Espen Krossli vil få stor nytte av den lange og brede prosjekterfaringen han Krossli har fra alle sider av bordet. Espen Krossli har erfaring fra håndverkeren til byggherrens side. Det gir god innsikt.

Det er helt tilfeldig at Espen havnet i byggebransjen. Han tok svennebrevet som rørlegger da han var 20 år, og arbeidet noen år som rørlegger på større byggeprosjekter. Da det ble nedgangstider på nittitallet, mistet han jobben.

Da ble løsningen ble å sette seg på skolebenken igjen. Etter endt utdanning jobbet Espen som VVS-rådgiver og prosjektansvarlig i flere bedrifter. Ti år som daglig leder hos en VVS-entreprenør i Skien, ga også nyttig erfaring.
Espen var prosjektsjef hos en eiendomsutvikler, før han de siste fire årene har vært kategorisjef for VVS i Backe Entreprenør AS.
Denne brede erfaringen tar Espen med seg inn i Krossli AS.

- Kunder har trukket frem at jeg er en god lagspiller. De har satt pris på at jeg er nøyaktig og konkret. For meg er det avgjørende å se helheten, slik at jeg kan gjøre en så god jobb i et prosjekt som mulig, understreker han.

Det er når han går inn i varmeanlegget, ventilasjonsanlegget eller automatikk- og SD-anlegget og ser det i sammenheng, at Espen sikrer at alt spiller sammen.
Det er også her Krossli AS vil ha sin fremste styrke.

Tilbyr mer enn ITB-koordinering

ITB er definert som “Integrerte tekniske Bygningsinstallasjoner - prosjektering, utførelse og idriftssettelse” i NS 3935:2011. Behovet for fagfolk som kan sikre at produkter og systemer fungerer optimalt sammen vokser i takt med mer komplekse bygg. Med små marginer i byggeprosjektene, er å leie inn en ITB-koordinator en investering som raskt tjenes inn. Unødige diskusjoner og “krangel” mellom de tekniske entreprenørene kan unngås, fordi vurderingen av løsningene er gjort helhetlig og i forkant.

- ITB-koordinering er et viktig bein å stå på, men Krossli AS vil tilby bistand på flere områder også. Særlig kan prøvedriftsperioden når bygget er ferdigstilt være krevende å holde i, fordi nøkkelpersonell som har arbeidet på prosjektet allerede er i full gang med neste prosjekt.

Gleder seg til å komme i skikkelig i gang

At Espen Krossli starter for seg selv, er godt mottatt av både kunder og kollegaer i bransjen. De første oppdragene har allerede kommet. Han ser ikke bort fra at det blir flere medarbeidere i bedriften på sikt.

Tilbakemeldingene Espen har fått er at det er stort behov for tjenestene den nye bedriften tilbyr.

- Det er en åtte år gammel drøm om å kunne være min egen sjef som nå går i oppfyllelse. Nå gleder jeg meg til å komme i gang for fullt og til å hjelpe kundene med det jeg liker og kan aller best, avslutter Espen.

 

INTERESSANT FOR DIN BEDRIFT? SNAKK MED OSS!