svartisen vvs desember 2018

Ny Næring, næringslivsavisa i Meløy kommune, forteller i dag om Svartisen VVS og grepene bedriften gjør nå for å sikre den lokale tilhørigheten og konkurransekraften. Vi takker Svartisen VVS for nok et oppdrag!

Ny Næring sier følgende:


Fem års stødig drift av Svartisen VVS er slett ingen sovepute for årets gründer i Meløy. Mens bedriftens hittil største byggeprosjekt på Spildra skole nærmer seg ferdigstillelse, har daglig leder Stig Einar Mork tatt grep for å sikre den lokale tilhørigheten og konkurransekraften.

 

Stig Einar Mork ser alltid etter måter å forbedre rørleggerbedriften på. Det sterke ønsket om å utvikle bedriften videre ligger til grunn for alle valg som tas. Dét er bakgrunnen for at Svartisen VVS velger å stå utenfor kjede fra januar 2019.

 

- For oss er det viktig å ha vårt eget særpreg, og ikke bli standardisert gjennom kjede. Tilbudet vårt er spesialtilpasset kundene våre her, forteller bedriftseieren.

 

Han understreker at kundene fortsatt vil få tilgang på gode VVS-produkter fra kvalitetsleverandører til konkurransedyktige betingelser også etter nyttår. Da skal også servicebilene begynne å rulle på veiene med den nye firmalogoen. Den skal vise tilhørigheten til fjellene og breen, og nye nettsider ble lansert i høst.


- Vi er nøyaktig de samme som før, det er bare drakten som er ny, forklarer Mork.

 

HAR VOKST MED KUNDENE

Det er fem år siden rørleggerbedriften Svartisen VVS ble startet fra Stig Einars hjemmekontor på Halsa. Drømmen om å skape noe, å gi tilbake til lokalsamfunnet, var drivkraften bak lange dager ute på rørleggeroppdrag og kvelder med papirarbeid.

Bedriften som startet som et “one man show”, har vokst til dagens seks medarbeidere. Helt som planlagt.


- Vi har vokst i takt med behovet og etterspørselen i markedet hos både proff- og privatkunder i Meløy, Rødøy og Gildeskål, beskriver han.

 

VANT SKOLE-KONKURRANSEN

Det var en stor tillitserklæring og anerkjennelse å vinne oppdraget med å levere sanitær- og varmeanlegg på Sildra skole til en verdi av 7,5 millioner kroner. For en liten, lokal rørleggerbedrift er dette en betydelig kontrakt. Det var derfor en spesiell dag da to av rørleggerne kunne starte arbeidet med å rigge seg til på anlegget høsten 2017.

 

- Det er med skrekkblandet fryd vi har tatt på oss et så stort prosjekt. Vil vi klare å henge med, klarer vi å få leid inn ekstra personell når behovet er der? Spørsmålene blir veldig mange. Men likevel føles det veldig bra å kunne få et så stort prosjekt i porteføljen vår, forteller Stig Einar.

 

Prosjektet Spildra skole er det største Svartisen VVS har hatt hittil. På det meste har åtte rørleggere vært involvert i byggearbeidet samtidig. Arbeidet nærmer seg ferdigstillelse, og første skoledag på den nye barne- og ungdomsskolen vil være i februar 2019.

 

LEIDE INN FRA KIRKENES

Da tiden for det mest arbeidsintensive delen nærmet seg, tok Stig Einar en telefon til en bransjekollega i Kirkenes med ledig kapasitet. I seks måneder fikk meløybedriften låne to av de flinkeste rørleggerne til Kirkenes Bad & kjøkken. På det meste var tre rørleggere fra Kirkenes i arbeid.


- Det gjorde det mulig for en liten bedrift som vår å levere som planlagt til Spildra skole, samtidig som vi kunne hjelpe de andre kundene våre også. Selv om vi nok ikke har klart å yte samme servicen som vi vanligvis gjør, har vi klart å ta unna det meste, sier Stig Einar.

 

Noen oppdrag har rørleggerbedriften vært nødt til å utsette til etter at prosjektet på Spildra skole er ferdigstilt i februar.

 

BÆREKRAFTIG OPPVARMING

Svartisen VVS er spesialister på oppvarming, og på Spildra skole er det boret åtte energibrønner, hull i bakken som forsyner hele bygget med varme i radiatorer og gulvvarme. Energibrønnene gir varmt vann i kranene via en stor varmepumpe med kapasitet på 60 kW.


Løsningen som er valgt er bærekraftig og fornybar. Ikke minst er den økonomisk for Meløy kommune. Stadig flere kunder etterspør miljøvennlig varme som varmepumpe og vannbåren varme.

 

Svartisen VVS har levert flere varmeanlegg med energibrønner og varmepumpe både til boliger og næringslivet. Varmeløsninger med luft/vann har vi også levert flere av. Svartisen VVS deltar jevnlig på kurs gjennom NOVAP (Norsk Varme-pumpeforening) for å øke kompetansen innen dette fagområdet.

 

BARNA ER FREMTIDEN

Å være med på å bygge en skole, et bygg hvor barn skal vokse opp de neste tiårene, gir rørleggermester Stig Einar ekstra mening i en travel hverdag.

 

- Vi er oppriktig stolte over å kunne bidra til at nye generasjoner meløyfjæringer får gode skoledager på vår måte – med god varme og velfungerende sanitærutstyr under både læring og lek, understreker årets gründer.

Faximile av reportasje i Ny Næring, desember 2018

Faksimile av reportasje i Ny Næring, desember 2018.
Alle foto: Prikkenoverien