fortellfortell-jul-juletreskogen-1600x1200Om du ikke har laget årets julehilsen til kunder og samarbeidspartnere enda, har vi noen tips og råd som gir din julehilsen et løft. Teknikken vi beskriver her kan du også bruke for å lage innlegg i sosiale medier resten av året!

Du vet at når de første lukene på adventskalenderen er åpnet og julesangene overtar i radiokanalene, da er det også tid for å lande årets julehilsen.

Tidene har endret seg, og vi i fortellfortell tenker at tiden for å sende ut mer eller mindre smarte reklameartikler som julehilsen er over. I et grønt perspektiv er ikke dingser som samles i skuffer og skap en løsning, heller. Vi tenker også at det er få bedrifter som i dag kjører ut flytende gaver til sine beste kunder? Med fare for å ta feil, er kanskje heller ikke fysisk oppmøte det smarteste å gjøre i en pandemi. Trenden med å gi et bidrag til et godt formål, som Redd Barna, Unicef, Frelsesarmeen og mange andre, har langt mindre miljøavtrykk enn “ting”. Å dele deler av overskuddet sitt med en pengegave til ideelle formål er en god tradisjon når det er jul.

Firmagaver eller ikke, en julehilsen med en fin tekst og bilde eller video skal gjerne sendes ut på e-post, postes i sosiale medier, eller begge deler uansett. I denne artikkelen deler vi noen tips på hvordan du kan gi årets julehilsen et løft. Du kan både ønske god jul og godt nyttår, samtidig som julehilsenen gjør litt mer for bedriften din.

fortellfortell-julegate-Bodø-1600x1200

Hvilket bilde eller illustrasjon velger du?

Det enkleste er kanskje å laste ned et julebilde med en nisse, en gran eller annet kjent julemotiv fra en bildebank, deretter skrive god jul og godt nytt år og poste eller sende i en e-post. Feil blir det aldri, men faren for at din hilsen går i glemmeboken og etterlater seg et inntrykk av din bedrift som… ingen ting, litt kjedelig eller litt fantasiløs? Det vil si, noen ganger er det helt riktig strategi å ikke stikke seg ut.

Vår påstand er at det er smart å unngå juleklisjéfella når du skal bygge merkevare. Jul er jo så mangt og mye for hver enkelt. Kanskje du kan gå utenfor de opplagte juletemaene og heller formidle den gode følelsen av jul, bruke bilder du har tatt selv fra stedet din bedrift holder til, og lage en mer personlig vri? Det samme gjelder for video. Tør å være autentisk og original, er vårt forslag.

På med nisselua og så blir det bra?

Å samle alle ansatte, ta på en nisselue og knipse et bilde er en løsning det er lett å ty til. For du har jo tatt et julerelatert bilde med smilende ansatte. Men stopp litt. Hvis bedriften din selger luer, ullgarn, ulltøy eller utkledningsutstyr kan nisseluebildet være genialt.

Beklager til dem som føler seg støtt av at vi ikke uten videre applauderer nisseluebildet, men kunne du gjort noe smartere og mer originalt enn nissebildet?

Humor

Å videresende en video eller bilde du selv har mottatt kan være gøy. Et smil i hverdagen i førjulstiden gjør godt for oss alle. Men er julehilsen mer morsom enn den er relevant for din bedrift eller bransje?

Kanskje det vil fungere bedre med noe du har laget selv og som viser deg og dine medarbeidere i en hyggelig setting med glimt i øyet?

fortellfortell-jul-julemarked-1600x1200

Ta utgangspunkt i dem du skal ønske god jul

De beste innleggene i sosiale medier tar utgangspunkt i hvem kundene dine er. Hvordan kan du styrke forholdet til dine kunder når du skal ønske god jul og godt nyttår også?

Når du planlegger din julehilsen, sett deg i kundens sted og hva hun eller han er opptatt av. Hva er viktig for kundene dine når de skal kjøpe varer og tjenester fra din bedrift? Dette kan du ta med i din julehilsen.

cold-winter-girl-warm-sweet-cup-841890-pxhere-1600x1200

Vekk interesse


Med utgangspunkt i kunden, hvordan kan du vekke deres interesse med ditt julebudskap - og andre budskap?

Her kan du være humoristisk, varm eller smart i valget av foto, video, illustrasjon og tekst. Å sjokkere eller være vulgær anbefaler vi ikke. I det lange løp gagner det ikke bedriften din å trå over grenser.

Å by på seg selv er sjelden feil. Du og dine medarbeidere er din bedrifts ansikt utad, og mange vil sette pris på opplevelsen av å kjenne deg og dine folk. Foto, video og tekst hvor dere byr på dere selv er effektivt for å bygge relasjoner.
Vi slår igjen et slag for å være autentiske og ekte. Vi vil alle handle hos noen vi føler at kjenner litt og liker.

Vær relevant

Kan du knytte julehilsenen til din bedrift, bransje eller kundene på en god måte? Hva er koblingen mellom jul og din bedrift, vare eller tjeneste? I dette skjæringspunktet ligger det gull!

Kan du i tillegg tilføre verdi til kunden, det vil si at kunden opplever din julehilsen som nyttig, da har du funnet diamanten også!

Oppfordring 

Kan du oppfordre kunden til å gjøre noe? Som å ønske en fin jul og avtale et møte eller presentasjon i januar? Å nyte julen, men handle hos deg etter julefeiringen?

Om du får til å kombinere å vekke interesse med å være relevant for målgruppen, samtidig som du oppfordre kunden til en handling i samme innlegg, da har du løftet din julehilsen mange hakk. Vær kreativ og by på deg selv i tillegg, og du bygger relasjoner og i neste omgang din merkevare også.

Vi kaller det fortellfortell-metoden, og vi deler den gjerne med deg!

Riktig god julehilsen!

Ta en digital kaffeprat med oss!