Skip to content
All posts

Seminaret om storytelling som vi aldri glemte

forteller_steinar_jakobsen_rita_jønsberg_fortellfortell_storytelling

Noen ganger krysser veier tilfeldig, og tidligere møter får en ny og større betydning. Nettopp det skjedde forrige uke da vi møtte forteller Steinar Jakobsen på flyplassen i Bodø. Da var det 15 år siden vi møtte han forrige gang på et seminar som han arrangerte om “storytelling”.Storytelling for å presentere en bedrift, en merkevare, en vare eller tjeneste ukjent var et nokså ubeskrevet blad for de fleste av oss i 2004. Siden den gang har historiefortellingens kraft gjennom innholdsmarkedsføring og storytelling for bedrifter vokst frem.


Da vi var på seminar med Steinar Jacobsen visste vi ikke at storytelling ville bli en av de største pillarene i vår fremtidige bedrift, fortellfortell.

 

StorBytelling?


Vi ble invitert til seminar i forbindelse med musikkfestuka i Bodø en varm sommerdag i august. I farten leste vi at seminaret skulle handle om “storBytelling”. “Storytelling” hadde jo få av oss deltakere hørt om. Misforståelsen ble raskt oppklart.


Vi møtte opp på Ateliér 88/Galleri Bodøgaard. Solen sto høyt på himmelen og frisk havluft blåste inn i den frodige hagen til galleriet. Spente og med vidåpent sinn fikk vi en levende introduksjon i storytelling av Steinar Jakobsen. Presentasjonen av seg selv gjorde inntrykk. Gjennom historien om seg selv som ung tungeskjærer fra Svolvær, fanget han oss seminardeltakere fra første stund. Vi fikk også trene på å fortelle historier selv. Det var rett og slett imponerende å se hvor engasjert alle ble. Og glade.

 

Historiens kraft


Om det var lukten av sommer over Bodø by, de nyplukkede jordbærene fra hagen i Galleri Bodøgaard, eller om det var de velstelte hendene til trubadur Ole Paus mens han sang og spilte gitar etter seminaret, vet vi ikke. Minnene om denne dagen i 2004 har holdt seg levende 15 år etter.


Selv tenker jeg at det er kraften i historiefortellingen som gjorde at ny kunnskap fra seminaret festet seg til minnet, sammen med lukten av sommer og fine viser. Det var en virkelig fin dag.


Jakten på inspirasjon og jakten på fortellingen


Tilfeldighetene ville det slik at vi fikk tips om at Steinar Jakobsen også har skrevet bok om historiens kraft og storytelling.


Da vi fikk muligheten til å få boka personlig overlevert på flyplassen i Bodø, ble det et hjertelig gjensyn med mannen som introduserte oss for storytelling første gang.
Alle litt eldre, og litt klokere.

Vår felles interesse brakte oss sammen igjen, og vi er så heldige å få Steinar til å skrive en artikkel om historiens kraft på bloggen vår som gjesteblogger.

Her kan du lese Steinars artikkel på bloggen vår.


Synes du temaet er interessant, kan vi anbefale boka til Steinar Jacobsen.
Boka kan du bestille på steinarforteller.no

Jakten_på_fortellinga_steinar_jakobsen