Skip to content
All posts

Ensjø torg: What happens in leiligheta, stays in leiligheta

Trinnlydsplaten er kanskje ikke det mest spennende produktet i verden ved første øyekast. Men, det merkes når de mangler. Eurotherm Norge leverer 15.000 kvm trinnlydsplater til leilighetene i første byggetrinn på Ensjø Torg i Oslo.20231023 Kundehistorie Eurotherm

Bilde: Byggeprosjektet Ensjø Torg tar form dag for dag. Daglig leder Morten Dalen fra Eurotherm Norge og prosjektleder Rune Løvås fra Oslo Epoxybelegg konstaterer at arbeidet med trinnlydsplatene og gulvene i leilighetene går etter planen.

Les historien fortellfortell lagde for Eurotherm Norge om Ensjø Torg og trinnlydsplatene:

Platene som merkes når de ikke er der: What happens in leiligheta, stays in leiligheta!


Snart kan forventningsfulle leilighetseiere låse opp døren og gå over dørstokken til sin nye bolig på Ensjø Torg i Oslo. Det kan de gjøre med visshet om at det store øyeblikket ikke forstyrrer de andre beboerne i boligkomplekset. Trinnlydsplatene fra Eurotherm vil gjøre jobben sin og sørge for at “what happens in leiligheta, stays in leiligheta”.

For nybakte leilighetseiere oppleves nok ikke trinnlydsplater som det viktigste i den flunkende nye leiligheten. Ikke trenger han eller hun å ta stilling til utførelse eller farge. Som om kjøkkeninnredningen skal være tradisjonelt hvit, eller ha fronter i årets blå trendfarge. Trinnlydsplater merkes kun om de ikke er der, eller de ikke fungerer som de skal. 

Det kan være sjarmerende å ta del i det sydende hverdagslivet til menneskene som lever i en blokk. Lyder fra morgenstell til mer nattlige sysler, kan være hyggelige - i hvertfall på film. Skal du oppleve det i en moderne leilighet, må du nesten besøke noen som bor et annet sted enn Ensjø Torg. Takket være trinnlydsplatene.

 

Ensjø Torg trinnlydsplatene legges3

Trinnlydsplatene fra Eurotherm absorberer lyden

Beboerne i det nye og hyggelige boligfeltet, Ensjø Torg, vil nyte godt av Skanskas høye kvalitetskrav til lyd mellom leilighetene. Trinnlydsplatene mellom etasjene er laget av EPS, ekspandert polystyren, og er mykere enn vanlig isopor. Lydbølgene svinger gjennom materialene og absorberes av platene, slik at lyden ikke fortsetter inn til naboene over eller under. 

På platene legges en flytende støp på 40 mm. Oppå der igjen legges parkett, fliser, teppegulv eller annet materiale etter beboernes ønske.

Trinnlydsplatene leveres rett på byggeplass

Trinnlydsplatene produseres på fabrikken til Eurotherm i Italia, og sendes direkte til byggeplass, som Ensjø Torg. Leveransen til byggetrinn 1 på Ensjø Torg bestå av ca. 15.000 kvadratmeter trinnlydsplater og ble levert i juni 2018.

Ensjø Torg består av ca. 600 nye leiligheter fordelt på flere bygg. Til neste byggetrinn, byggetrinn 2, vil Eurotherm levere ca. 17.000 kvadratmeter trinnlydsplater. 

Platene er fleksible og rør for vannbåren varme eller kjøling kan monteres på. På Ensjø Torg skal det også være vannbåren gulvvarme, men fra en annen leverandør enn Eurotherm. En unik forsikringsordning for produktfeil gir kundene trygghet for produktkvaliteten i 30 år.

Det er kunde og samarbeidspartner, Oslo Epoxybelegg, som er underentreprenør og leverer trinnlydsplatene til Skanska. De flytsparkler platene som en del av sin leveranse.

Oslo Epoxybelegg er underentreprenør

Oslo Epoxybelegg med sine ca. 70 medarbeidere har allerede samarbeidet med Eurotherm på en rekke prosjekter tidligere. Oslo-bedriften leverer gulv til boliger, alle typer industri, parkeringshus/garasjer og offentlige miljø.

De gode erfaringene med Eurotherm på prosjektet Ensjø Torg frister til å fortsette samarbeidet videre.

Endre Sørhus er prosjektansvarlig for leveransen til Ensjø Torg hos Oslo Epoxybelegg:

- Vi fikk underentreprisen på trinnlyd og flytsparkling fra Skanska for byggetrinn 1 og 2 på Ensjø Torg. Det var vår mangeårige samarbeidspartner og leverandør av avrettingsmasse og sparkel, Heydi, som anbefalte Eurotherm for oss, forteller Endre Sørhus.

Han beskriver et problemfritt produkt og tett og god oppfølging fra Eurotherm sin organisasjon i Arendal.

God ordrereserve

Eurotherm Norge har relativt kort fartstid her i landet. De etablerte seg i Norge i fjor høst, men ble etablert i Italia allerede i 1984.

Vi har veldig hyggelige dager i Eurotherm for tiden. Bare siden sommeren har vi fått flere nye kunder enn forventet. Ordrereserven er god langt inn i 2019, forteller daglig leder Morten Dalen. 

I sommer har han fått styrket organisasjonen med en selger til, Vidar Haddeland. Han er godt i gang, og flere prosjekter er landet.

Ensjø Torg - urbant og bynært

Ensjø Torg er en av de nye bydelene i østre del av Oslo som nå vokser frem. Med kun 6 minutter til Barcode, fine badeområder på Sørenga og nært Oslo S med offentlig kommunikasjon, er leilighetene sentrumsnære. I tillegg til de ca. 600 leilighetene fordelt på flere bygg, lages det et hyggelig torg med hyggelige kafeer, vannspeil og ulike tilbud. Det skal gi menneskene som skal bo her en god ramme om bylivet. 

- Leveransen til byggetrinn 1 og 2 i Ensjø Torg er bare et av mange prosjekter vi leverer til om dagen. Med trinnlydsplatene våre håper vi å bidra til at beboerne både kan danse tango og små føtter kan løpe rundt i leilighetene uten at naboene blir berørt av det, smiler daglig leder i Eurotherm Norge, Morten Dalen.

Aktuelt for din bedrift? Kontakt oss for en prat!