Skip to content
All posts

Slik fortalte vi om tradisjonsmat under Blåfrost-festivalen

20231018 Pressemelding Blåfrost 1200x900

Alle steder har sitt særpreg og sin historie. På Rognan ville Visit Saltdal skape liv og røre i sentrum under Blåfrostfestivalen med blant annet tradisjonsmat i lavvo og fotoutstilling fra Visit Saltdal sin fotokonkurranse.

Oppdraget vi fikk fra Visit Saltdal var klart: Hvordan fortelle om tradisjonsmat under Blåfrostfestivalen 2020.

Takk for at vi fikk gjøre en liten jobb her, og for en koselig stund i lavvoen.

Her er pressmeldingen vi lagde til Visit Saltdal:


Visit_Saltdal_deltakere_Blåfrostlørdag_2020

Bildet: Fra venstre Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen i Nordnes Camp & Bygdesenter sammen med Kjell-Sture og Berit Myrvang i Graddis Fjellstue som ønsker velkommen til matlavvo under Blåfrostfestivalen. Foto: Visit Saltdal

Reiselivsbedrifter varmer opp Rognan sentrum under Blåfrostfestivalen

På Blåfrostlørdagen 22. februar inviterer Visit Saltdal med Graddis Fjellstue og Nordnes Camp & Bygdesenter i spissen til sin matlavvo midt i Rognan sentrum. Samtidig stilles vinnerbildene fra vinterens fotokonkurranse ut på Bryggene.

Det spirer og gror i reiselivsnæringen i Saltdal. Under samarbeidsparaplyen Visit Saltdal samarbeider en rekke reiselivsaktører i kommunen for å gjøre de lokale reiselivsbedriftene og regionen mer kjent i markedet for gjester. Både gjester som bor i Salten - og gjester fra resten av verden. Ønsker velkommen til bålkos på Blåfrostlørdagen

På selve Blåfrostlørdagen 22. februar lager reiselivsbedriftene ekstra liv i Rognan sentrum med
 egen matlavvo. Da fyrer Graddis Fjellstue og Nordnes Camp & Bygdesenter opp bålet inne i lavvoen og tilbyr varm tradisjonsmat med tilhørende drikke. Lavvoen åpner kl 1100 og er åpen til kl 1600.

- Vi hadde en gøy dag i fjor med mange gjester på besøk hos oss i matlavvoen.
Det inspirerer oss til å gjenta arrangementet i år og vi håper å løfte den gode festiv
alstemningen enda et hakk på årets Blåfrostlørdag, sier vert Berit Myrvang
i Graddis Fjellstue.
 

Vinterbilde_Graddis_Fjellstue

Hun driver fjellstua sammen med sin mann, Kjell-Sture Myrvang. Fjellstua er Saltdals eldste turistbedrift. Den ble opprinnelig reist av Staten i 1872 som et naturlig overnattingssted for handelen mellom Norge og Sverige og drives i dag av femte generasjon. 

Forsterker festivalstemningen med tradisjonsmat 

Møsbrømsnurrer er en av spesialitetene til Nordnes Camp og Bygdesenter som serveres i matlavvoen under Blåfrostlørdagen.På menyen står nystekte fleskepannekaker mednyrørt blåbærsyltetøy. Dette er populær tradisjonsmat som varmer i vinterkulden. Lapskaus, varm hjemmelaget blåbærsaft og møsbrømsnurrer, som er en egenutviklet kald variant av møsbrømlefse, blir også servert denne lørdagen. Inne i lavvoen vil også Nordland Nasjonalparksenter være til stede med egen informasjonsstand.

Foto:
Møsbrømsnurrer er en av spesialitetene til Nordnes Camp og Bygdesenter som serveres i matlavvoen under Blåfrostlørdagen.

Stiller ut vinnerbildene i Visit Saltdal sin fotokonkurranse

Visit Saltdal er et bedriftsnettverk som består av 9 lokale reiselivsbedrifter og 3 tilknyttete fagaktører. Med støtte fra Innovasjon Norge og med Saltdal Utvikling som prosjektleder jobber aktørene sammen for å styrke reiselivet i kommunen.

Forarbeidene til Visit Saltdal startet i 2017, og en rekke felles tiltak er gjennomført. Det har vært viktig å legge et solid grunnlag med fokus på samarbeid, kompetanseheving, kvalitet og bærekraft.

Visit_Saltdal_FotokonkurranseSaltdal som en attraktiv og ikke minst vakker destinasjon gjennom alle årstider ble manifestert til fulle under fotokonkurransen som Visit Saltdal arrangerte tidligere i vinter. Mange Saltdalinger - og andre - har delt sine flotte opplevelser i kommunen, og vinnerbildene stilles ut på Bryggene under Blåfrostfestivalen.

- Vi har en rik kultur, tradisjonsmat som vitner om en interessant historie og en vakker natur som vi gjerne deler med gjester fra nær og fjern. Velkommen til Saltdal, matlavvo, fotoutstilling, festival og et yrende folkeliv sier Brit Elin Paulsen, prosjektleder i Saltdal Utvikling og Visit Saltdal.
 
 
 
Aktuelt for din bedrift? Kontakt oss for en prat!