Slik fortalte vi om tradisjonsmat under Blåfrost-festivalen
Alle steder har sitt særpreg og sin historie. På Rognan ville Visit Saltdal skape liv og røre i sentrum under Blåfrostfestivalen med blant annet tradisjonsmat i lavvo og fotoutstilling fra Visit Saltdal sin fotokonkurranse.
Oppdraget vi fikk fra Visit Saltdal var klart: Hvordan fortelle om tradisjonsmat under Blåfrostfestivalen 2020.
Takk for at vi fikk gjøre en liten jobb her, og for en koselig stund i lavvoen.
Her er pressmeldingen vi lagde til Visit Saltdal:
Bildet: Fra venstre Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen i Nordnes Camp & Bygdesenter sammen med Kjell-Sture og Berit Myrvang i Graddis Fjellstue som ønsker velkommen til matlavvo under Blåfrostfestivalen. Foto: Visit Saltdal
Reiselivsbedrifter varmer opp Rognan sentrum under Blåfrostfestivalen
På selve Blåfrostlørdagen 22. februar lager reiselivsbedriftene ekstra liv i Rognan sentrum med egen matlavvo. Da fyrer Graddis Fjellstue og Nordnes Camp & Bygdesenter opp bålet inne i lavvoen og tilbyr varm tradisjonsmat med tilhørende drikke. Lavvoen åpner kl 1100 og er åpen til kl 1600.
Det inspirerer oss til å gjenta arrangementet i år og vi håper å løfte den gode festivalstemningen enda et hakk på årets Blåfrostlørdag, sier vert Berit Myrvang
i Graddis Fjellstue.
Hun driver fjellstua sammen med sin mann, Kjell-Sture Myrvang. Fjellstua er Saltdals eldste turistbedrift. Den ble opprinnelig reist av Staten i 1872 som et naturlig overnattingssted for handelen mellom Norge og Sverige og drives i dag av femte generasjon.
Forsterker festivalstemningen med tradisjonsmat
På menyen står nystekte fleskepannekaker mednyrørt blåbærsyltetøy. Dette er populær tradisjonsmat som varmer i vinterkulden. Lapskaus, varm hjemmelaget blåbærsaft og møsbrømsnurrer, som er en egenutviklet kald variant av møsbrømlefse, blir også servert denne lørdagen. Inne i lavvoen vil også Nordland Nasjonalparksenter være til stede med egen informasjonsstand.
Foto:Møsbrømsnurrer er en av spesialitetene til Nordnes Camp og Bygdesenter som serveres i matlavvoen under Blåfrostlørdagen.
Stiller ut vinnerbildene i Visit Saltdal sin fotokonkurranse
Visit Saltdal er et bedriftsnettverk som består av 9 lokale reiselivsbedrifter og 3 tilknyttete fagaktører. Med støtte fra Innovasjon Norge og med Saltdal Utvikling som prosjektleder jobber aktørene sammen for å styrke reiselivet i kommunen.
Forarbeidene til Visit Saltdal startet i 2017, og en rekke felles tiltak er gjennomført. Det har vært viktig å legge et solid grunnlag med fokus på samarbeid, kompetanseheving, kvalitet og bærekraft.
